• +90 542 830 80 62
  • Ataköy Towers B blok no:122 Bakırköy/İstanbul
  • 9:30 - 17:30

Liposuction nedir?

Liposuction; kilo problemleri olmayan fakat bölgesel olarak zayıflama yöntemleriyle yok edilemeyen yağlara  sahip kişiler için, fazla yağ dokusunun alınması ve vücuda şekil kazandırılması için uygulanan cerrahi yönteme verilen isimdir. Halk arasında genellikle ‘’lipo’’ ya da ‘’yağ aldırma’’ olarak da isimlendirilir. Bu estetik uygulama özellikle karın bölgesi, kalça, basen, bel ya da diz gibi inatçı ve bölgesel yağlanmaların görüldüğü yerlere uygulanır.

    Liposuction Neden Yapılır?

    Liposuction, yağ aldırma işlemini yaptırabilmek için öncelikle operasyon öncesi ve sonrası hakkında kapsamlı  şekilde bilgilendirilmelidir. Bu şekilde yağ aldırma operasyonu sonrası hem hasta gerçekçi beklentilere sahip olur, hem de doktorun belirlediği şekilde bu operasyonun gerçekleşmesi konusunda bilgi sahibi olur. 

    Liposuction birçok yerde yazıldığı gibi, hızlı kilo verme amacına yönelik yapılan bir operasyon değildir. Yani hızlı kilo vermek için liposuction bir yöntem değildir. Hedef bölgesel incelme ve vücut biçimlendirme için inatçı yağlardan kurtulmaktır. Liposuction için karar veren kişinin bu konuyu öğrenmesi çok önemlidir, çünkü maalesef basında yanıltıcı yazılar yayınlanmaktadır. Liposuction kilo vermek için değil, yağların alınarak yağ alınan bölgenin şekillendirilmesi için yapılır. 

    Liposuction Kimler için Uygundur?

     Her estetik operasyonda olduğu gibi liposuction yaptırmayı düşünen kişilerin işlem öncesinde kapsamlı sağlık muayenesinin yapılması önemlidir. Öncelikle hamile ya da emzirme döneminde olan kadınlar liposuction yaptıramaz. Cilt yaşının ve yapısının da önceden gözden geçirilmesi önemlidir. Yaş ilerledikçe cilt elastikiyetinin azalması ve yaşlanan ciltlerin genç ciltler kadar etkili sonuçlar elde edememesi nedeniyle, liposuction işlemi ardından cilt germe gibi ek estetik işlemlere de gerek olabilir. Bu uygulamalara da yine doktorunuz muayene sonrasında karar verecektir.

     

    Liposuction operasyonu diyabet, kalp ya da akciğer rahatsızlıkları ile dolaşım sorunları yaşayan hastalarda risklidir. Yakın bir zamanda, liposuction yapılacak bölgeye yakın bir yerde ameliyat geçirildiyse yine aynı şekilde liposuction yaptırmak için hastanın tam iyileşmeyi beklemesi önerilir. Hasyanın sağlık geçmişi ile ilgili tüm detayları önceden paylaşmaları kendi sağlık durumları açısından büyük önem taşır ve riskleri de ortadak kaldırır.

    Her cerrahi operasyonda olduğu gibi bu işlemde de öncelikle bir uzman doktor görüşü gerekmektedir. Liposuction uygulaması bir zayıflama yöntemi değildir, yalnızca bölgesel incelmeyi ve vücut hatlarının daha düzgün hale gelmesini sağlayan bir yöntemdir. Eğer bölgesel dirençli yağlanmalar dışında bir kilo probleminiz varsa öncelikle kontrollü bir diyet ve spor programı uygulayarak kilo fazlanızdan kurtulmanız, bunun ardından diyetle uzaklaşmayan yağ fazlalıkları için bu yönteme başvurmanız daha uygun olacaktır.

    Lipsuction Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

    • Ultrasonik Liposuction: Kısaca “UAL” olarak bilinen bu yöntemde sert yağlanmanın olduğu bölgelere uygulama yapılır.
    • Yüzeysel Liposuction: Yüzeysel yağlar üzerinde etkili olan bu yağ aldırma yöntemi, çok gerekli ise eğer  daha derin tabakalarda bulunan yağların parçalanması ve alınması için de kullanılabilir. Ciltte sarkmaların önüne geçilmesi için etkili bir yöntemdir.
    • Şişirme ile Liposuction: Bu tekniğin uygulandığı bölgeye işlem öncesinde anestezik etkisi bulunan ilaç uygulanır. Bunun amacı bölgeyi uyuşturmak ve işlem sonrası ağrıları da önleyebilmektir. Bu teknikte dikkat edilmesi gereken temel husus, ne kadarlık bir yağ alımının yapılması gerektiğidir. Çünkü bu çeşit liposuction uygulamasında fazla yağ alımı yapılırsa çoğu kez yağ alınan bölgede çökme yaşanabilir.
    • Emme Destekli Liposuction: “SAL” olarak bilinen bu teknik uygulanırken küçük bir tüpten yardım alınır. Bu tüp emme hareketi ile yağı vücuttan çeker.
    • Güç destekli Liposuction: “PAL” olarak bilinen bu yöntem SAL yöntemiyle benzerlikler gösterir. Bu yöntemin farkı, çok fazla yağ olan bölgelere uygulanabilir olması özelliğidir. Bir makine ile uygulanan bu yöntemde, fazla olan yağları çekme işlemini üstlenen kanüllerin doğru noktaya ilerlemesi bu makine sayesinde yapılabilir.
    • Lazer Liposuction: Estetik alanında “LAL” olarak bilinen, halk arasında da “lazer lipoliz” olarak isim verilen bu yöntem, uygulama açısından orta derecede yağ birikimi olan hastalar için idealdir.
    • Vaser Liposuction: Ultrasonik olarak ses dalgaları ile yağ alımı ihtiyacı olan bölgeden yağ çekimi işlemine verilen isimdir. Yapılan uygulamayla yağlar rahatlıkla parçalanır ve sıvı halde vücut dışına çekilir. Vaser liposuction yönteminin avantajı, yağ hücreleri parçalanırken etrafındaki dokulara zarar vermemesidir. Ayrıca vaser liposuction yaptıran kişiler, çok hızlı iyileşerek günlük yaşantılarına rahat bir dönüş yapabilirler.

    – Radyo Frekans Destekli Liposuction: “RFAL” olarak bilinen bu teknikte iki farklı aşama vardır. İlk olarak yağ çekme kanülleriyle bölgeden yağ çekimi gerçekleştirilir, ardından da radyofrekans cihazı kullanılarak yağ alınan bölgedeki cilt ısıtılır. Bunun faydası, cildin operasyon sonrası daha sıkı olabilmesi içindir. 

    Liposuction Hangi Bölgeler için Tercih Edilir?

    Liposuction operasyonu zayıflama ve kilo verme amaçlı işlem değildir. Lipsuction, yağ aldırma operasyonudur ve vücudun kontürünü düzeltmeyi hedefler. Sadece bölgesel yağlanma konusunda sıkıntı yaşayan bölgeler için yapılmalıdır. Genellikle liposuction operasyonu için tercih edilen alanlar:

    • Basen bölgesi
    • Karın ve çevresi
    • Bel ve simit denilen bel çevresi
    • Kollar
    • İç bacak
    • Erkeklerde meme bölgesi
    • Sırt bölgesi

    Liposuction Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdir?

    Liposuction düşünüyorsanız, bu konu ile ilgili araştırma yaparken, konusunda uzman ve deneyimli bir Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah tercih etmelisiniz. Hasta-doktor uyumu ve operasyon öncesinde çok iyi şekilde dinlenmeniz, beklentilerinizin doktprunuz tarafından değerlendirilmesi gerekir. Liposuction yaptırmaya karar veren herkesin, daha önceden bu operasyonu yaptıran kişilerden yorum alması da faydalı olacaktır.

    Liposuction işleminde doktorun hangi teknolojiyi kullanacağıdır. Kullanılacak  teknolojinin hastanın vücut yapısı ve sağlık durumuna göre belirlenmesi gerekir. Her hastanın vücut yapısı ve sağlık durumu birbirinden farklıdır.

    Liposuction Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

    Liposuction sonrasında hastanın vücudunda bulunan sıvı dengesi çok iyi takip edilmelidir. Hasta operasyon sırasında belirli bir ölçüde sıvı kaybeder ve operasyonda kullanılan ilaçların tansiyon düşürücü olması nedeniyle de bir gün hastanede takip edilmeleri önerilir. Operasyon sonrasında ciltte toparlanmanın olması açısından bölgesel korse ile sıkıca flasterlenir; hasta ayağa kalkıp yürümeye başladığında da giyilebilir korse kullanımına geçilir. Korse giyilmemesi liposuction yapılan bölgede girintili çıkıntılı bir çökme olmasına yol açabilir. 

    Cilt altı dokuya çok ince kanüller ile girilerek bölgedeki yağın vakum ile emilmesi nedeni ile bu bölgelerde morarma, şişlik  ya da hissizlik olabilir. Bu sorunların hepsi bir kaç hafta içinde geçmektedir.

    Liposuction sonrası doktorun izin vereceği süre sonunda, mutlaka spor ve sağlıklı beslenme düzeninize devam etmelisiniz. Bu konuda uzman bir diyetisyenden yardım almanız önerilir. Liposuction kalıcıdır, ancak kilo almanıza bağlı olarak yağlanma başka bölgelere kayabilir.

    Liposuction Fiyatları

    Vücudunuzda hangi bölgeye ve hangi teknikle liposuction yapılacağını bilmeden, muayene yapmadan liposuction fiyatları vermemiz mümkün olmaz. Yapılacak muayenede ancak bunlar belirlenerek, size yapılacak işlemin fiyatı verilebilir. Örneğin sırt liposuction fiyatları ile karın bölgesi liposuction fiyatları farklıdır. Ayrıca kullanılan teknik açısından da örneğin vaser liposuction ile lazer liposuction fiyatları da değişmektedir. 

    Liposuction cilt altındaki fazlalık yağların kanül ve vakum yardımıyla alınması işlemidir. Özellikle aşırı kilosu olmayan ancak bazı bölgelerde orantısız şekil bozukluğuna neden olan yağ birikimi olan hastalara yapılır.

    Estetik ameliyatlar görünümü düzeltmek amaçlı yapılsa da, aslında bu girişimlerin birer ciddi ameliyat olduğunu akıldan çıkarmamak gerekir. Bu bağlamda herhangi bir estetik ameliyat için zararlı veya yararlı sıfatını kullanmanın doğru olmadığı kanısındayız. Milyonda bir de olsa oluşabilecek tüm risk ve komplikasyonları bilerek göze alan ve doktor tarafından düzeltilebileceği düşünülen gerçekten bir deformitesi olan uygun kişilere bu ameliyatlar yapılabilir demekle yetinebiliriz.

    Temel olarak kanülle yağ emilmesi işlemi değişmemiş olmakla birlikte yağın parçalanmasını kolaylaştırıcı, cilt sıkılaşmasını artırıcı, kanamayı azaltıcı: lazer, ultrason ve plazma cihazları destek olarak kullanılmaktadır. Genelde bu cihazların da eşlik ettiği ama temelde liposuctiona dayanan ameliyatlar halk arasında lazerli liposuction vaserli liposuction gibi bilinmektedir. Yağın az olduğu gıdı ve kol gibi bölgelerde eritilen parçalanan yağ emilmeden bırakılabilse de biz bu yağ dokusunu da liposuction kanülü ve vakumla vücuttan uzaklaştırmayı tercih etmekteyiz.

    Meme Estetiği ile ilgili sorularınızı sayfaya yorum atarak sorabilirsiniz. Uzman doktorumuz Evren Tevfik İşçi 24 saat içerisinde sorularınıza yanıt verecek.

     

    Gönder & Send
    Hello, How may i help you?