• +90 542 830 80 62
  • Ataköy Towers B blok no:122 Bakırköy/İstanbul
  • 9:30 - 17:30

 

 

 

Alın Germe

 


KALIŞ SÜRESİ
7 Gün

HASTANEDE KALMA
1 Gün

ÇALIŞMA SÜRESİ
2-4 Saat

ANESTEZİ
Genel Anestezi

KURTARMA SÜRESİ
1-2 Ay

TAKİP ZİYARETİ
5 Gün

 

Daha fazla bilgi için buraya tıklayın

 

 

Alın Germe Estetiği Nedir?

 

Alın germe estetiği yaş ilerlemesi ve aşırı mimik kullanma nedeniyle, alın bölgesinde yaşanan kırışıklıkların estetik cerrahi operasyonla düzeltilmesidir. Genel olarak bakıldığında hem estetik hem de medikal estetik yöntemler alın bölgesi estetiği olarak güzel sonuçlar verir. Kısaca ameliyatsız alın germe konusunda da etkili yöntemler bulunuyor. Estetik görünüm açısından da hemen gözle görülür bir gençleşme sağlanır.

Alın germe yöntemleri olarak eğer botoks, mezoterapi, dolgu gibi yöntemler denenmiş ve yaşın ilerlemesi ile artık bunlardan çok kalıcı sonuçlar alınamıyorsa yaş, sağlık durumu ve cilt yapısı uygun ise alın germe ameliyatı yapılmalıdır.

 

Alın Germe Neden Yapılır?

İlerleyen yıllar ve birçok faktörün bir araya gelmesiyle alında derinleşen çizgilerle başlayan kırışıklık, göz kapaklarını aşağı çekerken, kaşları da indirebilir. Bu durum yüzde yaşlı, yorgun ve mutsuz bir görünüme neden olur. Bu şekilde başlayan kırışıklıklar özellikle 40 yaşlarından itibaren estetik anlamda rahatsız edici olmaya başlar.

Alın estetiği öncesi sonrası açısından değerlendirme yaptığımızda alın germe ameliyatının aşağıdaki nedenler için yapıldığını söyleyebiliriz:

 

  • Alın bölgesinde meydana gelen çizgilerin ortadan kaldırılması
  • Kaşların arasında meydana gelen kırışıklıkların ortadan kaldırılması
  • Kaşların aşağı doğru sarkmasının düzeltilmesi

 

Alın Germe Kimler için Uygundur?

Alın bölgesinde kırışma ve çizgiler, kaşların arasında kırışma, şakaklarda ve göz kapaklarından aşağı inme ve kaşların da buna uygun aşağı düşmesi sorunlarını yaşayan herkes için uygulanabilir.

Genellikle bu durumları yaşayanlar 40 yaş ve üzeri kişiler oluyor. Yaşla ve mimikler nedeniyle başlayan kırışma ve çizgiler zamanla belirginleşiyor ve yüzdeki ifadeyi olumsuz etkiliyor.

Ameliyatsız alın germe yöntemlerini deneyen ancak sık sık tekrar edilmesi gereken hastalar da bu ameliyatı yaptırmak ve kalıcı bir etki elde etmek istiyor. Bu sorunları yaşayan hastalarda abzı durumlarda kombine estetik ameliyatlar da gerekebiliyor. Çünkü sadece alın germe tüm yüz ifadesi için yeterli olmayabiliyor. Bu konuda hasta ile muayenede detaylı olarak bilgilendirme yaparak, ortak bir noktada buluşuyoruz.

 

 

Alın Germe Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Alın germe yöntemleri için iki farklı seçenek sunuyoruz.

 

  • Klasik alın germe ameliyatı
  • Endoskopik alın germe ameliyatı
  • Klasik Alın Germe Ameliyatı Operasyon Süreci

Klasik alın germe ameliyatı yapılırken, şakaklar arasında saçlı deri içinde kalan bir kesi ile alın derisi kaldırılır. Alın bölgesinde kırışıklıklara neden olan ve kaşları aşağı doğru çeken kaslar tahrip edilir. Alın derisi göz çukurunun üst kemik kemerinden serbest bırakılır ve burada derinin fazlası alınır.

 

 

Klasik Alın Germe Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Bazı hastalarda kaşlar göz çukurunun üst kemik kemeri seviyesindedir ve bu hastalarda daha 30’lu yaşlarda kaş inmesi durumu yaşanabilir. Bu hastalar erken dönem olması nedeniyle, ameliyatsız alın germe yöntemlerinden memnun kalmazlarsa Endoskopik alın germe yaparak iyi sonuçlar elde ediyoruz. Ancak eğer hastanın yaşı 50 ve üzerindeyse artık derinleşme ve kırışma bu yöntemlerle ve de endoskopik alın germe ile başarılı sonuç vermeyebilir. O zaman klasik alın germe yöntemi uyguluyoruz.

Eğer hasta erkekse klasik alın germe ameliyatında yapılacak saçlı bölgedeki kesi izi, ilerde saç dökülmesi yaşanırsa sorun yaratabilir. Bu durum kesinlikle göz önünde bulundurulmalıdır.

 

  •  Endoskopik Alın Germe Ameliyatı Operasyon Süreci

Endoskopik alın germe ameliyatı saçlı deri bölgesinde sağ ve sol taraflarda olma üzere 2 yerde 2 cm.lik kesi ile yapılır. Optik mini bir kamera ile yapılan operasyon monitörden izlenir. Alın yukarı doğru çekilir ve fazla deri alınır. Kendiliğinde eriyen dikişler kullanılır. İzler saç bölgesinde kaldığı için belli olmaz. Operasyon kişinin isteğine bağlı olarak genel anestezi ya da lokal anestezi ile yapılabilir. Bu konu ile ilgili olarak muayeneniz sırasında doktorunuzla birlikte karar vermelisiniz.

 

  • Endoskopik Alın Germe Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Endoskopik alın germe ameliyatı yaptıranlar alın bölgesinde kırışıklık sorunu yaşayan ve ameliyat geçirmeye uygun ağlık durumunda olan bireylerdir. Bu alın germe yönteminde;

 

  • Alnı çok geniş
  • Saç çizgisi çok geride
  • Alın bölgesi bombeli ve çok öne doğru çıkık olan hastalara uygulanmayabilir.

İyileşme Süreci

Klasik alın germe ameliyatı yaklaşık olarak 2-3 saat sürer ve genel anestezi altında yapılır. Hasta ameliyattan 1 gün sonra taburcu olabilir, çünkü anestezi açısından da izlenmesi gerekir.

Ameliyatın 2. günü banyo yapılabilir. Alın germe ameliyatından sonra buz uygulanması ve başın arkaya doğru tutulması ile alında oluşacak şişlik durumu kontrol altında tutulabilir. Size önerilecek ilaçlar, özel kremleri düzenli olarak kullanmalısınız. Bu şekilde alında oluşabilecek morluklar da az olacaktır.

Ameliyattan 1-2 hafta sonra şişlikler inmeye başlar. 2. haftada eğer ağır bir işiniz yoksa, işe geri dönebilirsiniz. Alında uyuşukluk olur, bu da ilerleyen haftalarda düzelir.

Spor, aşağı doğru eğilme, ağır ev işleri gibi kan basıncını arttıran yoğun fiziksel aktivitelerden birkaç hafta uzak durmalısınız. Güneşlenme, sauna ve solaryumdan da uzak durmanız çok önemlidir.

Endoskopik alın germe ameliyatı sonrası iyileşme sürecinde öncelikle ameliyat genel anestezi ile yapılmışsa 1 gece hastanede izlenmeniz gerekir. 2 – 3 gün boyunca bandaj uygulaması yapılır.  Bu bandaj ile dokular toparlanır ve deri kendini yeni haline daha kolay adapte edebilir.

Operasyon sonrası dönemde çok ağrı ve acı olmaz. Yine de ağrı kesici önerilir.

Göz çevresinde ödem, morarma, kızarma ve hafif şişme olabilir. Şişlik ve kızarmalar 7 günde kendiliğinden geçer.

Ödemin geçmesi için bol bol su içmek ve tuz kullanımını mümkün olan en az miktara indirmek de süreci hızlandırmaya destek olabilir.

 

alın germe estetiği

Riskleri Nelerdir?

Alın germe ameliyatlarında risk çok azdır. Enfeksiyon riski yaşanmaz. Kesiler çok küçük olduğu için görünür yerde iz olmaz. Ancak doktorunuzun önerilerine uymanız çok önemlidir. Uymazsanız şişlik, ödem ve morarmanın iyileşme süresi uzar ve dikiş yerlerinde sorun yaşanabilir. İlaçlarınızı düzenli kullanın ve başka bir ilaç içmeniz gerekirse mutlaka doktorunuza danışın.

Bu ameliyatta yaşanabilecek en büyük risk, kaşları yukarı kaldıran yüz sinirinin hasar görmesi durumudur. Bu nedenle diğer ameliyatlarda olduğu gibi, bu estetik ameliyat için de konusunda uzman, tecrübeli ve bu alana hakim bir estetik cerrah ile yola çıkmalısınız. Alın germe İstanbul olarak yapacağınız aramalarda karşınıza bir çok farklı doktor ve klinik çıkacaktır. Doğru uzman ve tam teşekküllü bir klinik ya da hastane tercih etmelisiniz.

Eğer bu tip bir sorun meydana gelirse, yaklaşık 6 ay içinde düzelecektir.

Yaş Sınırlaması

Alın germe estetiği konusunda 18 yaşı doldurmuş olmak şartı her şekilde vardır. Bunun haricinde yaş sınırlaması olmasa da muayene ile yönteme karar verilmesi ile ilerlenmelidir. 30 yaşla başlayan hastalar olmakla birlikte, genellikle 40 yaş ve sonrasında ameliyat yöntemleri tercih edilir.

Alın Germe Ameliyat Fiyatları

Alın kırışıklık ameliyatı, kaş kaldırma, alın germe gibi tüm ameliyatlar için fiyatları mutlaka muayene olarak öğrenmelisiniz. Sizin yaşınız, cilt tipiniz, genetik yapınız ya da ihtiyaçlarınıza göre belirlenecek bir fiyat en doğru bilgi olacaktır.

 

Alın Germe Hakkında En Çok Sorulan Sorular

Alın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Alın derisinin saçların içerisinden, iki şakak arasında kalan bölgeden kesilmesi ile yapılır. Bu işlemden sonra alın yukarı doğru gerdirilerek fazla olan deri kesilmek suretiyle alınır. Gerginleşmiş haliyle tekrar dikilir. bazı durumlarda ise endoskopik alın germe ameliyatı yöntemi de uygulanabilir.

Alın Germe Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Alın germe ameliyatı; kaşlarında ya da şakak bölgesinde düşme ile alın bölgesinde derin alın kırışıklığı olan hastalara uygulanır. Aynı zamanda 40 yaş üzerinde olup alın çizgileri belirginleşmiş hastalara da yüz estetiğinin sağlanabilmesi için kombine işlemler şeklinde yapılabilir.

Alın Germe Hangi Durumlarda Yapılır?

Alın germe ameliyatı; alın bölgesinde çizgi ve kırışıklık ile kaşların arasında kırışıklık oluşmuş olduğu durumlarda yapılır. Bunun yanı sıra şakaklarda ve göz kapaklarında yaşanan aşağı inme sorunlarında ve buna bağlı olarak kaşların da aşağı düşmesi durumlarında uygulanması söz konusu olabilir.

Alın Germe Ameliyatı Sonrasında İz Kalıyor Mu?

Alın germe ameliyatında kesiler saçlı derinin içerisinden yapıldığı için, ameliyattan sonra gözle görülür bir ameliyat izi kalması durumu söz konusu olmaz. Ameliyat sonrası yapılması gereken bakımların eksiksiz yerine getirilmesi durumunda son derece başarılı sonuçlar alınabilir.

Alın Germe Ameliyatı Kalıcı Mıdır?

Hastadan hastaya değişkenlik göstermekle birlikte alın germe ameliyatları 5 ile 10 yıl arasında kalıcılığını sürdürebilir. Hastalar alın germe ameliyatından sonra genellikle ameliyattaki hallerinden 5 yaş daha genç bir görünüme kavuşurlar.

Alın Germe Ameliyatından Sonra İyileşme Süreci Nasıl Olur?

Alın germe ameliyatından sonra oluşabilen şişkinlikler ve morluklar üç dört gün içerisinde iyileşmekle birlikte, hastanın günlük hayatını etkileyecek ölçüde değildir. Alın germe ameliyatından sonra düşük düzeyde ağrı oluşabilir. Hastalar ameliyattan 3 gün sonra işine dönebilir.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?