• +90 542 830 80 62
  • Ataköy Towers B blok no:122 Bakırköy/İstanbul
  • 9:30 - 17:30

Bişektomi (Yanak Estetiği)

Son zamanların adına sıkça rastlanan estetik operasyonlarından olan Bişektomi diğer bir deyişle yanak estetiği; en genel şekliyle yanaklardaki fazla yağın alınması şeklinde tanımlanıyor. İdeal kiloya sahip olmasına rağmen yüzü bedenine oranla daha kilolu olan kişilerin de sıkça tercih ettiği bişektomi son derece küçük bir cerrahi estetik işlem olmasına rağmen yüze daha keskin ve çekici bir ifade kazandırmadaki başarısı ile dikkat çekiyor.

 

bişektomi

 

Bişektomi (Yanak Estetiği) Nedir?

Yanak ve yanak çevresine kalıcı olarak şekil verilmesini sağlayan estetik operasyon Bişektomi ya da yanak estetiği olarak isimlendiriliyor. Yanak inceltme estetiği de denilen bişektomi ile çene hattına aynı zamanda da genel olarak yüze üçgen bir görünüm verilmesi sağlanıyor. Kalıcı bir işlem olan bişektomi, bukkal yağ dokularının cerrahi operasyon ile alınması ve söz konusu bölgenin inceltilmesiyle gerçekleşiyor.

Her bireyin yanaklarında bulunan hava boşlukları, hem denge hem de sesin rezonansı gibi konularda yardımcı oluyor. Yanak kısmında yer almakta olan bu hava boşluklarında bulunan yağ torbaları bişektomi operasyonu ile alınıyor. Ayrıca bişektomi estetiği operasyonu ile yüzdeki elmacık kemikleri daha belirgin bir hale geliyor ve yüzün daha uzun bir görünüme kavuşması sağlanıyor.

 

Bişektomi Estetiği Neden Yapılır?

Bişektomi estetiği operasyonlarının planlama aşaması son derece önemli olup; planlamanın hastan beklentileri, talepleri ve bu taleplerin gerçekleşmesinin operasyon sonucunda mümkün olup olmadığı göz önünde bulundurularak yapılması gerekiyor. Doğru bir planlama ile gerçekleştirilen bişektomi estetiği operasyonları sonucunda hastanın memnuniyeti en üst düzeyde sağlanabiliyor.

 

 

Bişektomi Estetiği Kimler İçin Uygundur?

Bişektomi estetiği operasyonları; normal kiloya ve yuvarlak yüze sahip olan 18 yaşından büyük kadınlara ve erkeklere uygulanabiliyor. Bunun yanında bişektomi estetiği operasyonu; aşırı kilolu ya da obezitesi olan kişilere ve 45 yaşın üzerindeki hastalara önerilmiyor.

Bichat adı verilen yağ torbalarında zaman içerisinde önemli ölçüde azalma yaşanabilmekte olup kişinin yüzünde erken yaşlanmaya yol açabiliyor. Bu nedenle her hasta için bireysel farklılıklar söz konusu olabildiğinden operasyondan önce her hastanın kendi özelinde detaylı bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor.

Bişektomi estetiği operasyonlarını genellikle 20 ile 40 yaş aralığında olup yüz şeklini yuvarlak bulan bu nedenle de inceltmek isteyen kişiler tercih ediyor. Çoğunlukla kadın hastalar tarafından bişektomi operasyonuna başvurulsa da yüz şeklinin yuvarlaklığından memnun olmayıp inceltmek isteyen erkek hastalar da bu yönteme başvurabiliyorlar. Genelde dolgun yanaklara sahip olan kişiler tarafından tercih edilen bişektomi estetiği operasyonları, ilerleyen yaşlarda olumsuz sonuçlar yol açmaması nedeni ile yanakları ince olan kişilere uygulanmıyor. Operasyon yapılmasına karar verilmeden önce hastanın kronik hastalıkları olup olmadığı öğreniliyor ve kişinin operasyona girmeye uygun olup olmadığına karar verilirken bu durum da dikkate alınıyor.

 

Bişektomi Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

V yüz operasyonu ve üçgen yüz operasyonu olarak da bilinen bişektomi estetiği operasyonları; aşırı ölçüde yağ içeren yüzler ya da kare konturlu yüzler için de sıklıkla kullanılıyor. Bişektomi estetiği operasyonlarında, dışarıdan gözle görülür bir iz bırakılmadan ağız içerisinde yanak bölgesinden 1 cm uzakta bulunmakta olan yağ pedleri çıkarılıyor. Yanak hacminin azaltılması, elmacık kemiklerinin daha belirgin bir hale getirilmesi ve daha küçük bir çene görünümüne ulaşılması bişektomi estetiği operasyonunun amaçları arasında yer alıyor.

 

bişektomi operasyon süreci

 

Operasyon Süreci

Yanak inceltme estetiği olarak da bilinen bişektomi estetiği operasyonu, lokal anestezi ile yapılıyor. Operasyondan önce ağız temizliğinin yapılması olası enfeksiyon problemleri ile karşılaşılması riskini azaltıyor. Hastaya lokal anestezinin uygulanmasının ardından; yanaktaki fazla yağların alınması süreci olan bişektomi operasyonunda, yanağın iç kısmında yer almakta olan bölüme küçük kesiler atılıyor. Doğal bir görünüm elde edilebilmesi için forseps ile bichat (yağ dokusu) torbaları kaldırılıyor. Yağ torbalarının çıkarılmasının ardından ilgili bölgeye dikiş atılıyor. İşlemin her iki yanağa uygulanması ile birlikte operasyon sona eriyor. 30 ile 45 dakika arasında süren bişektomi estetiği operasyonu, cerrahın sıkıştırıcı bir bandaj uygulaması ile tamamlanıyor. Normal şartlar altında hasta aynı gün içerisinde taburcu ediliyor.

 

İyileşme Süreci

Bişektomi estetiği operasyonundan sonraki iyileşme sürecinin hızlı olması için, hastaların ameliyattan bir hafta önce alkol ve sigara tüketimini bırakmaları öneriliyor. Ayrıca; aspirin ve kan sulandırıcı ilaçların kullanımı söz konusu ise bunların da ameliyattan önce doktor kontrolünde bırakılması gerekiyor.

Bişektomi estetiği operasyonundan sonra her hastanın iyileşme süreci farklılık gösterebiliyor. Ancak genel olarak değerlendirildiğinde; operasyondan sonraki 14 gün içerisinde hastalarda iyileşmenin gerçekleştiği biliniyor. Operasyondan sonra hastanın ağız içerisine herhangi bir pansuman uygulanmıyor. Bu nedenle hastaların ağız içi hijyenlerine özen göstermeleri en önemli konulardan biri olarak kabul ediliyor. Buna yönelik olarak çok sıcak gıdaların tüketilmemesinin yanı sıra ağız içi temizliğinin eksiksiz bir şekilde yapılabilmesi için ağız içi gargara kullanımı öneriliyor. Bişektomi estetiği operasyonunun ardından ağızda küçük sütürler olduğundan özellikle ilk gün sıvı gıda tüketilmesi öneriliyor. Operasyondan sonraki ilk üç gün içerisinde hastanın yumuşak besinler ve soğuk içecekler tüketmesi ile olası bir kanama da engellenmiş oluyor. Aynı zamanda bu süreçte hastaların güneşe maruz kalmamaya da dikkat etmesi gerekiyor.

Bişektomi estetiği operasyonu esnasında yağ torbalarının çıkarılmasının ardından, olası bir iltihaplanma durumu 3 ile 6 ay arasında kayboluyor. Olası iltihaplanmalar çoğunlukla yüzün alt çene bölümünde ortaya çıkabiliyor.

Bişektomi estetiği operasyonlarından sonra hastanın görünümü 2 ile 4 aylık bir süre içerisinde istediği hale geliyor. Bu süre sonunda yanak daha içe göçük bir görünüme kavuşuyor ve yüz üçgene daha yakın bir görünüme bürünmüş oluyor.

 

Riskler Nelerdir?

Tüm cerrahi operasyonlarda olduğu gibi bişektomi estetiği operasyonunda da bazı riskler bulunuyor. Olası risklerin gerçekleşmesinin önlenebilmesi için öncelikle doktor seçiminde titiz davranılması gerekiyor. Bişektomi İstanbul ve diğer metropollerde pek çok doktor tarafından uygulansa da bu operasyona karar verilmeden önce detaylı bir araştırma yapılması operasyonun başarısı açısından önemli bir rol oynuyor. Yüz bölgesinde yer alan sinirlerin ve tükürük bezlerinde zarar meydana gelmesi, yüz felci gibi kalıcı hasarların oluşabilmesi gibi ihtimallerin yanı sıra bişektomi estetiği operasyonundan sonra simetrik yüz hatlarının oluşması da karşılaşılabilecek komplikasyonlar arasında yer alıyor. Kanama, ağrı ve uyuşma gibi yan etkiler operasyondan sonra genellikle kısa süre içerisinde geçmekle birlikte uzun ve sancılı bir hal aldığı durumlarla da karşılaşılabiliyor. İşlem yapılan bölgenin yağ dokularına yakın olması nedeniyle tükürük bezlerine zarar verilmesi durumu da söz konusu olabiliyor. Bişektomi estetiği operasyonlarından sonra; kesilerin zor iyileşmesi, anesteziye bağlı gelişen durumlar, hematom, sıvı birikimi, uyuşma ya da diğer his değişiklikleri, dil bölgesinde yaralanma, kardiyak ve pulmoner komplikasyonlar riskleri de bulunuyor. Tüm bu nedenlerden dolayı bişektomi estetiği operasyonundan önce hastaların detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi gerekiyor.

 

Yaş Sınırlaması

Bişektomi estetiği operasyonu kadı ya da erkek fark etmeksizin 18 yaşından büyük herkese uygulanabiliyor. Bununla birlikte bazı uzmanlar; bişektomi işlemini uygulayacakları kişinin yüz hatlarının oturmuş olmasını istemekte olup bu nedenden dolayı operasyonun 25 yaş ve üzerindeki hastalara uygulanmasını önerebiliyorlar.

Bişektomi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Ameliyat Ne Kadar Sürer?

 Son derece basit ve ağrısız bir operasyon olan bişektomi ameliyatı yaklaşık olarak 30-45 dakika arası bir sürede tamamlanıyor. Çoğunlukla genel anestezi tercih edilse de ameliyatın lokal anestezi altında yapıldığı durumlarda söz konusu olabiliyor.

Ağrı Ya Da Acı Hissedilir Mi?

Bişektomi ameliyatı esnasında da ameliyattan sonraki süreçte de hastaların herhangi bir şekilde ağrı ya da acı hissetmesi söz konusu olmuyor. İşlem lokal anestezi ile yapıldığı durumlarda yalnızca bölgeye uygulanan ince lokal iğnelerin hissedildiği durumlar ile karşı  karşıya kalınabiliyor.

Operasyon Sonrasında İz Kalır Mı?

Bişektomi ameliyatı hastanın ağzının içerisinden yapılan kesiler ile gerçekleştirilen bir işlem olduğundan; ameliyattan sonra hastaya dışarıdan bakılarak görülebilecek izlerin oluşması söz konusu olmuyor. Kendiliğinden eriyen dikişler kullanıldığından dikişlerin alınmasına da ihtiyaç duyulmuyor.

Bişektomi Fiyatları Ne Kadar?

Sağlık Bakanlığı onaylı olarak faaliyet gösteren merkezlerin internet siteleri üzerinde fiyat belirtmeleri yasal olarak kabul edilmiyor. Bu nedenle +90 542 830 80 62 no’lu telefondan kliniğimizi arayıp bişektomi fiyatları ve bişektomi ameliyatları ile ilgili olarak bilgi alabilirsiniz.

Bişektomi Geçici Mi?

Bişektomi ameliyatı esnasında hastanın yanağı içerisinde toplu halde bulunan yağ yastıkçıkları dışarı çıkarılıyor. operasyondan sonra kişinin kilo alıp vermesi bölgede eskisi kadar yağ dokusu toplanmasına neden olmadığından bişektomi ameliyatı sonuçlarının kalıcı olduğu biliniyor.

Ne Zaman Normal Hayata Dönebilirim?

Bişektomi İstanbul ilinde sıklıkla uygulanmakta olup ameliyattan sonra hastalar hemen normal hayata dönebiliyorlar. Operasyonun ardından spor yapma, havuza ya da denize girme konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu olmuyor. Aynı şekilde operasyondan sonra hemen işe de dönebilen hastaların yalnızca operasyonun gerçekleştirildiği bölgeye özen göstermesi gerekiyor.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?