Yağ Enjeksiyonu

 


KALIŞ SÜRESİ
7 Gün

HASTANEDE KALMA
Yok

ÇALIŞMA SÜRESİ
1-3 Saat

ANESTEZİ
Genel Anestezi

KURTARMA SÜRESİ
4-6 Hafta

TAKİP ZİYARETİ
5 Gün

 

Daha fazla bilgi için buraya tıklayın

 

 

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

 

Yağ enjeksiyonu, yaş ilerlemesi nedeniyle cilt altında mevcut yağ dokusunun azalması sonucu meydana gelen boşlukların ve çökmelerin doldurulması için yapılan estetik bir uygulamadır. Bu sorunlar yer çekimine yenik düşen deri ve yaşlanmaya bağlı yumuşak doku azalması nedeniyle olur. Hatta genetik olarak da bazı hastaların bu sorunları yaşadığı da görülür.

Yüz bölgesine yağ enjeksiyonu yaptırmak isteyen hastalarımızın bir kısmı kilo verdiklerinde yüzlerinde boşalmalar yaşayabiliyor. Bu kişilerde dengeli ve orantılı yüz hatlarının yeniden sağlanması için yağ enjeksiyonu oldukça etkili olmaktadır. Yüze yağ enjeksiyonu yaptıranların yorumları da bu yöntemin başarılı ve de kolay olması yönünde oluyor.

Yine bazı kadınlarda meme, kalça, popo ve alt bacak hacmi, arzu edilen form ve hacimde olmaz. Bu durumda silikon gibi vücuda yabancı maddelerin yerleştirilmesini istemeyenler kendi yağ dokularını tercih edebiliyor.

 

Yağ Enjeksiyonu Neden Yapılır?

Yağ enjeksiyonu en sık kullanım alanı yüz bölgesidir. Tüm yüze yağ enjeksiyonu ile dolgu yapılabileceği gibi sadece elmacık kemiği, göz altı, dudak yanak arası, dudaklar ve alın bölgesine ayrı ayrı da yapılabilir. Amaç, bu alanlardaki sarkma, çökme ve boşluk durumunu doldurmaktır.

Yüze yağ enjeksiyonunda en temel konu ise, yüzün bu işlemden sonra daha genç ve dinamik, hatta aydınlık bir görünüm almasıdır. Yağ enjeksiyonu nasıl gençleştirir derseniz, daha önce de söylediğimiz gibi, yüzde kaybolan cilt altı dolgunluğunu tekrar sağlayarak, yer çekimine bağlı olarak meydana gelen derin kırışıklık ve çökmelerin doldurulması ile zamanı geriye götürüyor. Kısaca sonuçta gençleşmiş bir yüz ortaya çıkıyor.

 

 

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Etki Eder?

İnsan vücudunda yağ bulunan bölgelerden kanül yardımıyla alınan yağ hücreleri saflaştırma işleminde geçtikten sonra istenilen bölgelere enjekte edilir. İlk 3 aylık süreçte kişinin genetik yapısı, beslenme ve yaşam tarzı, alışkanlıkları (sigara, tütün kullanımı) gibi birtakım faktörlere bağlı olarak ortalama %30-40 kadar yağ doku kaybı olabilirse de, kalan yağ hücreleri yeni yaşam alanlarında hayatiyetlerini sürdürecektir. Yağ dokusu arasında bulunan kök hücreler de yeni yaşam alanlarındaki dokunun özelliklerini kazanarak yüzde gençleşmeye katkıda bulunurlar.

Kısaca hastaların yağ enjeksiyonu yaptırdıktan sonra beslenmelerinden egzersizlerine, uykularından oksiyen seviyelerine kadar titiz davranmaları sayesinde yüze yağ enjeksiyonu kalıcılık oranını olumlu etkileyebilirler. Sigara kullanımını ise yağ enjeksiyonunun başarılı olması ve de kalıcı olması açısından kesinlikle önermiyoruz.

 

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Yüzde işlem yapılacak bölgeler uygulama öncesinde işaretlenir. Bu işaretleme genellikle bir ayna karşısında hasta ve doktorun birlikte fikir yürütecekleri şekilde yapılır. Bu aşama çok önemlidir, çünkü hastanın açık ve net olarak yüzünde nasıl bir değişiklik beklediğini, hangi alanların doldurulmasını istediğini bize söylemesi ve plastik cerrah olarak bizim de önceki tecrübe ve mesleki bilgimiz ile hastamızı yönlendirmemiz önemlidir.

Anestezi Uygulaması: Tüm yüze yağ enjeksiyonu ameliyatlarının genel anestezi altında yapılması hasta açısından da doktor açısından da daha konforludur. Yüze verilecek yağ miktarı ve dolgunluk seviyesinin ayarlanmasında lokal anestezi şişkinliğe neden olarak, dolgu seviyesinin anlaşılmasını zorlaştırmaktadır. Ancak yüzde çok küçük alanlar ya da dudaklara dolgu yapılması gibi durumlarda, lokal anestezi ile işlem yapılması mümkündür.

Yağ Nereden Alınır?: Hastanın vücudundaki yağ dağılım durumu muayene sırasında belirlenir. Bu nedenle herkes için yağ alınacak bölge de değişir. Genellikle karın ve bacak iç kısmı en sık yağ alınan bölgelerdir. Diz içi ya da gıdıdan yağ alınarak, hastaya ek bir estetik fayda da sağlanabilir.

 

 

Yağlar Nasıl İşlenir: Yağlar ince kanüllerle çekilip toplanır. Daha sonra, saflaştırma işlemi yapılır ve atık sıvılarla kötü kalitedeki yağ parçacıkları elenir. Saflaştırma işlemi sonrasında geriye kaliteli yağ kalır. Saflaştırma uzun dönemde enjekte edilecek yağın kalıcılık oranını yükselterek, ameliyatın başarısı ve hastanın memnuniyetini arttırır.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Uygulanır?: Yağ enjeksiyonu işleminde kişiden kişiye değişen miktarda yağ kaybı mutlaka olmaktadır. Bu nedenle hastalara bir miktar fazla dolgu yapılabilir. Ameliyat sonrası istenilen dolgunluk göz önüne alınarak yağ enjeksiyonu yapılır, üzerine de %10 kadar ekleme yapılır. Fazla dolgu sonrası yüz olması gerekenden biraz daha fazla şişkin olacaktır, üç aylık yağ kaybı ve altı aylık iyileşme süreci sonunda daha tatminkar sonuçlar elde edilir.

Yağ enjeksiyonu yapılırken tüm yağ dolgusunun tek bir alana verilmemesi gerekir. Yağ dokusunun çevreden beslenmeyi kolaylaştıracak şekilde, aşama aşama ve farklı yönlerde verilmesi kalıcılığı  ve doğallığı arttırır.

Yağ Enjeksiyonu Sonrası İz Kalır mı?: Yüze enjeksiyon yapılacak olan alanlara milimetrik kesiler  atılarak, bu kesilerden girecek kadar ince ince kanüller ile girilir. Bu küçük kesiler deri kıvrımlarına saklandığı için herhangi bir iz kalmaz.

İyileşme Süreci

Yüze yağ enjeksiyonu iyileşme sürecinde çok dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Doktorunuzun tüm önerilerini çok iyi dinlemeli ve gerektiği zaman hemen iletişime geçerek sorularınızı sormalısınız.

Ameliyat sonrasında şişliğin az olması için buz kompresi çok önermiyorum. Çünkü buz damarlarda büzüşme ve kasılmaya neden olabiliyor. Bunun sonucunda ödem ve morarma azalsa da yeni eklenen yağ dokularının kan yoluyla beslenmesi ve oksijene ulaşmasını da engelleyebiliyor. Bu da yağ kalıcılığını olumsuz olarak etkileyebiliyor.

Ameliyat sonrası en az 3 hafta kesinlikle sigara içilmemelidir. Hatta mümkünse hasta sigaradan uzak kalmalıdır. Sigara içilmesi yağlarda kayıp miktarını tetikler ve de  iyileşme sürecini geciktirir.

Ameliyat sonrası 3 ila 4. günlerde yüzdeki şişlik ve morluk en üst seviyeye çıkar. Reçete ettiğimiz antibiyotik, ağrı kesici ve morluk azaltıcı kremler düzenli olarak kullanılmalıdır. Çok hızlı oluşan şişlikler yine aynı hızla toparlanır ve genellikle 10 günlük istirahat süresi ile hastalarımız işlerine ya da normal yaşamlarına dönebilir.

Ameliyat sonrası yağ enjeksiyonu ile verilen yağların kaybı ilk 3 aylık döneme yayılır. İlk bir ay içinde enjekte edilen yağ miktarındaki kayıp en fazla miktarda olur. Yüze yağ enjeksiyonu ne zaman oturur derseniz, açıkçası işlemin son şeklini alması ise 6 ay -1 yıl arasındadır.

 

Riskler Nelerdir?

 

  • Düşük olasılık da olsa her cerrahi girişimde olabilen enfeksiyon riski mevcuttur. İşlem bölgesinde kızarıklık, ağrıda artış, aşırı hassasiyet, ateşlenme ile enfeksiyon belirtileri kendini gösterebilir. Uygun antibiyotik kullanımı ile enfeksiyon tedavi edilir. Kalıcı sorun yaratmaz.
  • Yağların bir kısmı belli bir süre sonra azalır, bu nedenle dolgunluk kaybı yaşanabilir. Çok hızlı erimesi halinde işlem tekrar edilebilir.
  • İşlem bölgesinde uyuşma veya aşırı hassasiyet çok nadir karşımıza çıkabilecek bir sorundur. Bölgenin masajlarla yumuşatılması, bu soruna yardımcı olacaktır.
  • Çok yüzeysel yapılan yağ enjeksiyonu işleminde, işlem bölgesinde bir renk değişmesi olabilir. Bu durumun düzeltilmesi çok zordur. Bu nedenle cilt yüzeyine çok yakın enjeksiyon uygulamalarından kaçınılmalıdır.
  • Çok nadir olsa da, belirli bir noktaya fazla yağ verilmesi ve yağın düzgün bir şekilde verilmemesi durumunda, yağ bir arada kalabilir, kitle oluşabilir. Tedavisi ise yine hafif masaj ve doku ödemini azaltan ilaçlardır.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Fiyatları

Yüze yağ enjeksiyonu fiyatları hakkında detaylı bilgi ve ön görüşme için lütfen bizi arayın. Çünkü her hastanın cilt yapısı, yağ alınacak bölgesi, alınacak yağ miktarı gibi tüm detaylar değişiklik gösterebilir. Bu nedenle yüze yapılacak yağ enjeksiyonu fiyatları da doğal olarak farklılık gösterir.

Yağ Enjeksiyonu Kalıcı mıdır?

Yağ enjeksiyonu, uygulama bölgesine enjekte edilen hücreler yaşamaya devam ettiği sürece kalıcı bir işlemdir. Enjekte edilen hücrelerin ölmesi, yağların erimesi anlamına geldiğinden işlemin kalıcı olması söz konusu olmaz. Bununla birlikte yağ enjeksiyonu sırasında gerçekleştirilen yağların ortalama %60 ila %70’i yaşamaya devam eder. Ancak olması gerekenden çok daha fazla miktarda yağ enjeksiyonu yapmak, dolaşımın bozulmasına ve yağların ölmesine yol açabilir.

Yağ Enjeksiyonu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yağ enjeksiyonu prosedüründen sonra enfeksiyon oluşmaması için doktor tarafından antibiyotik reçete edilebilir. Reçete edilen ilaçların düzenli olarak kullanılması gerekir. Uygulama bölgesinde şişlik oluşmaması için soğuk kompres yapılabilir. Uygulama sonrası erken dönemde doktorun belirttiği süre boyunca sauna, buhar ve hamam gibi ortamlardan uzak durmaya özen gösterilmelidir. Bunun nedeni çok sıcak ortamların ve buharın şişliğin artmasına neden olabilmesidir.

Yağ enjeksiyonu uygulamasından sonra donör ve hedef bölgede sızlama şeklinde ağrı görülebilir. Bu tür durumlarda basit ağrı kesiciler kullanmak hastanın konforunu artırabilir. Yağ enjeksiyonu belirli noktalara dikkat edilmesi halinde kişinin günlük yaşantısında kesintiye neden olan bir prosedür değildir. Hastanın uygulama sonrası özenli olması hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanmasını sağlayabilir.

 

Randevu Saatlerimiz

Pazartesi: 9:30 – 17:30
Salı: 9:30 – 17:30
Çarşamba: 9:30 – 17:30
Perşembe: 9:30 – 17:30
Cuma: 9:30 – 17:30
Cumartesi: 9:30 – 14:30
Pazar: KAPALI

Hasta Yorumları

Doktor – Hasta gizliliği sebebiyle yorumlarda isim ve fotoğraf alanları gizlenmiştir. Google haritalar üzerinden yorumların devamını kontrol edebilirsiniz.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı

Plastik cerrahi alanında ülkemizin prestijli eğitim kurumlarının başında gelen Hacettepe Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü’nden uzmanlığını alan Evren Tevfik İşçi; samimi ve sıcak bir ortamda her hasta için kişinin ihtiyacına özel çözümler sunmaktadır.Op. Dr. Evren Tevfik İşçi’nin estetik ve plastik cerrahi kliniğinde; herhangi bir prosedürün başarısı için çok önemli olan açık iletişim üzerine güçlü bir doktor – hasta ilişkisi kurulur.

5 Yorumunuz

  1. Yaşar Turhan
    18 Eylül 2022 at 14:47

    Fiyatla ilgili bilgi almak istiyorum

  2. Çiğdem Tok
    21 Haziran 2024 at 14:49

    Op. Dr. Evren İşçi yağ enjeksiyonu işlemimde mükemmel bir iş çıkardı. Son derece doğal ve daha genç bir görünüme kavuştum. Soran herkese gönül rahatlığıyla Evren hocamı tavsiye edebilirim.

  3. Reyhan Türe
    21 Haziran 2024 at 14:49

    Yağ enjeksiyonu yaptırmadan önce çok araştırma yaptım. Bu araştırmalar beni tek bir isme götürdü: Op. Dr. Evren İşçi. İyi ki yolumuz kesişmiş hocam, harika sonuçlar için emeklerinize sağlık saygılar.

  4. Zeynep Süvari
    21 Haziran 2024 at 14:49

    Estetik denilince Dr. Evren Bey! Yağ enjeksiyonu yaptırmak için kendisinden randevu almıştım. Çok ilgiliydi, her soruma sıkılmadan cevap verdi. Sonuçlar da doğal ve güzel oldu. Tavsiye ederim.

  5. Sakine Baygeldi
    21 Haziran 2024 at 14:50

    Yağ enjeksiyonumu Evren hoca yaptı. Şunu söyleyebilirim, harika bir estetik cerrah. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ekibi de çok iyi ve çok ilgili. Hepsine tek tek teşekkür ederim.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?