• +90 542 830 80 62
  • Ataköy Towers B blok no:122 Bakırköy/İstanbul
  • 9:30 - 17:30

 

 

Göz Kapağı Estetiği


KALIŞ SÜRESİ
7 Gün

HASTANEDE KALMA
Yok

ÇALIŞMA SÜRESİ
1-3 Saat

ANESTEZİ
Genel Anestezi

KURTARMA SÜRESİ
1-2 Ay

TAKİP ZİYARETİ
5 Gün
Daha fazla bilgi için buraya tıklayın

 

Göz Kapağı Estetiği Nedir?

 

Göz kapağı estetiği, blefaroplasti, yaşa bağlı olarak yüz bölgesindeki cilt sorunları ile birlikte gelişen bir estetik sorundur. Göz kapağında yaşanan sarkma bir noktada hastanın göre fonksiyonlarında azalma da yaşatabilir. Bu nedenle çok da ilelermesi beklenmeden, hastanın yaşam kalitesini artırmak ve estetik açıdan da mutlu etmek için gereken zamanda yapılmalıdır. Göz kapağı estetiği (blefaroplasti) YAPTIRANLAR ile yaptığımız görüşmelerde hayatlarının nasıl daha farklı olduğunu öğrendiğimizde çok mutlu oluyoruz. Dünyagöz göz kapağı ameliyatı fiyatı için de bizimle iletişime geçebilirsiniz. Göz kapağı estetiği İstanbul ili için de en iyi hizmet için sizinleyiz.

 

Göz Kapağı Estetiği Neden Yapılır?

Göz kapağı estetiği, ilerleyen yaşa bağlı olarak üst göz kapağında sarkma sorununu çözmek için yapılan estetik operasyondur. Göz kapağı sarkması yüz bölgesinde yorgun ve üzgün bir görünüm yaratır, bu da yüzü olduğundan daha yaşlı gösterir. Hatta daha ileri süreçte görme konusunda da sorun yaratacak şekilde engel yaratabilir. Göz kapağındaki sarkma için mutlaka göz kapağı estetiği operasyonu yapılması gereklidir. Burada amaç daha genç görünmeniz ve görüş açınızın yeniden sağlıklı hale getirilmesidir.

 

Göz Kapağı Estetiği Kimler için Uygundur?

Göz kapağı estetiği ameliyatı alt ve üst göz kapaklarında sarkma oluşan kas ve deri dokusunun alınması ve göz çevresinin tekrar gerginleştirilmesi için yapılır. Bu tip sorunlar da belli bir yaştan sonra meydana gelebilir. Göz kapağı estetik ameliyatı genellikle 35 yaş sonrasında yapılırsa bu nedenlerden dolayı daha uygun olur. Çünkü bu yaş öncesinde göz kapağında sarkma olmaz. Göz kapağı operasyonu için yapılacak muayenenizde göz kaslarının pozisyonu çok iyi değerlendirilmelidir.

 

 

Göz Kapağı Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Göz kapağı sorunları hem alt hem de üst göz kağaında yaşanabilir. Çünkü her iki kısımda da kas ve deri sarkma sorunu olabilir. Yaşa bağlı bu sorunlar cilt tipine göre değişiklik de gösterebilir. Herkes aynı yaşta da yaşamayabilir. Ancak çok ilerleme olmadan ve görme kalitesi de etkilenmeden yapılması önerilir.

Göz kapağı estetiği ameliyatları iki çeşit olarak ayrılır.

 

  • Üst Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı
  • Alt Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı

Operasyon Süreci

– Üst Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Süreci

Üst göz kapağı ameliyatında öncelikle göz kapağı lplak anestezi ile uyuşturulur. Ameliyat sırasında uyanık olursunuz, ancak kesinlikle ağrı ya da acı hissetmezsiniz.

Üst göz kapağı ameliyatı yaklaşık olarak 1-2 saat kadar sürer. Göz bölgesine lokal anestezi yapıldıktan sonra, üst göz kapağının doğal çizgileri takip edilerek bu çizgiler üzerinden kesi atılır. Bu kesilerden girilerek deri, yağ ve kas dokusundan ayrılır. Ayrılma işlemi tamamlandıktan sonra fazlalık olarak sarkma olan kas ve deri dokusu kesilerek alınır. Daha sonra yapılan kesiler çok ince şekilde aynı hizadan  kapatılır.

 

– Alt Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Süreci

Elmacık kemikleri üzerindeki yağ dokusu yaşın ilerlemesi ile birlikte yer çekiminin de etkisiyle aşağıya doğru iner ve de azalır. Bu nedenle bazı kişilerde alt göz kapağı altında çökme sorunu da yaşanabilir.

Alt göz kapağı ameliyatına karar verilmeden önce, elmacık kemiklerinin üzerinde bulunan yağ tabakası botoks ya da dolgu malzemeleri ile doldurularak estetik olarak düzelebilir mi konusu değerlendirilmelidir. Göz altındaki sarkma sorunu bu şekilde düzelmiyorsa alt göz kapağı estetiği ameliyatına karar verilir. Göz altı kapağı ameliyat kesisi kirpiklerin hemen altından yapılır. Yine bu ameliyatta da deri  kaldırılır ve burada bulunan yağ dokusu göz altı çukuruna yayılır, sarkmış olan ince şekilde fazla deri ve kas kesilerek çıkarılıp ameliyat tamamlanır.

 

İyileşme Süreci 

Göz kapağı estetiği ameliyatı sonrası iyileşme süreci başlaması için, göz kapaklarının üzerine bantlar yerleştirilir ve bu şekilde göz kapaklarının stabil kalması sağlanır. Bu küçük ince bantlar göz kapaklarının üzerinde olduğu için görmeyi engellemez. Opersyon sonrası göz çevresinde ödem meydana gelmemesi için göz çevresine soğuk kompress uygulanır. Göz çevresinde hafif şişme ve morarma olması normaldir. Size reçete edeceğimiz ilaçları ve kremleri doğru ve düzenli kullanmanız önemlidir.

Göz kapağı estetiği ameliyatı sonrasında yatış pozisyonunda başınızı yüksekte tutmanız ödemi azaltır. İlk günlerde göz çevresnizde ciltte gerginlik, batma, yanma gibi şikâyetler yaşamanız normaldir. Size önereceğimiz basit ağrı kesici ilaçlarla bu şikâyetler geçecektir.

Estetik operasyon sonrası 5. günde göz çevrenize koyduğumuz bantları çıkartırız ve dikişlerinizi alırız. Dikişler alındıktan sonra göz çevresini hafif hareketlerle yıkayabilir ve göz kapaklarınıza küçük hareketlerle nemlendirici uygulayabilirsiniz. Ancak bu işlemlerin son derece sakin ve hafif hareketlerle yapılması çok önemlidir.

 

Riskler Nelerdir?

 

  • Çok az bir ihtimalde olsa, göz kapağı estetiği sırasında ya da sonrasında kanama problemi ile olabilir. Operasyon sonrasında olası bir kanamada, acil drenaj tedavisi gerekebilir. Kanama riski nedeniyle operasyonun on gün öncesinden, aspirin veya anti-inflamatuvar ilaçların kullanımı bıraktırılır. Hipertansiyon da operasyon sırasında ya da sonrasında kanama yapabilir. Göz kapakları altına doğru yaşanacak bir kanama, iyileşmeyi geciktirebilir ve iz kalmasına sebep olabilir.
  • Genellikle enfeksiyon beklenen bir durum değildir. Nadiren de olsa, bir enfeksiyon gelişmesi durumunda, kişiye ve duruma uygun bir antibiyotik tedavisi ile sorun çözülür.
  • Operasyon sonrasında körlük yaşanması, son derece az bir ihtimaldir. Ancak operasyon sırasında ya da sonrasında göz içine doğru bir kanama geçici bir görememe durumuna neden olabilir. Erken teşhis ve drenaj ile bu sorunun üstesinden gelinir.
  • En korkulan ve nispeten daha sık görülen komplikasyon ise alt göz kapağında aşağı doğru çekilme, yani ektropiyon olmasıdır. Bu komplikasyonun olma olasılığı aslında ikinci kez bu ameliyatı olan hastalarda daha yüksektir. Sorun genellikle göz derisinin gereğinden fazla alınmasından kaynaklanır ve tedavisi de fazla alınan derilerin yerine konmasıdır. Bunun için üst göz kapağından deri almak da gerekebilir.
  • Yaşlanma süreci, güneşe fazla maruz kalma ve diğer mevcut hastalıkların  sonucu olarak göz kapağının görüntüsünde değişik durumlar olabilir. Göz kapağı estetiği ameliyatı yaşlanmayı durdurmaz ya da göz kapağı bölgesinin gerginliğini uzun süre aynı şekilde sağlayamaz.
  •  

Yaş Sınırlaması

Göz kapağı estetiği ameliyatları için literatürde belirlenmiş herhangi bir alt ya da üst yaş sınırı bulunmaz. Daha erken yaşlarda göz çevresinde meydana gelen daha ufak çaplı deformasyonlar için genellikle cerrahi olmayan, yani ameliyat gerektirmeyen işlemler ile çözüm sağlanabilir. Ancak yaş ilerleme sürecinde ya da oluşacak deformasyonun durumu daha da ileri olmaya başladığında, cerrahi olmayan uygulamalar da tabii ki yetersiz kalır. Bu durumda kesin çözüm olarak yine ancak göz kapağı ameliyatları yapılması olacaktır. Kısaca göz kapağı estetiği ameliyatlarında, alt ya da üst kapak fark etmez, belirlenmiş bir alt ya da üst yaş sınırı bulunmaz. Sorun yaşayan ve yaşam kalitesini düşüren bu problemle yaşamak yerine, hatta bazı durumlarda görme sorunlarını yaşamak yerine, bu küçük estetik ameliyat dokunuşu ile sorunu hemen halledebiliriz.

Göz Kapağı Estetiği Fiyatları

Göz kapağı estetiği operasyonları 2020 yılında yeniden belirlenmiştir. Ancak yapılacak işlemlerin kişiye özel olması ve farklı ihtiyaçlar nedeniyle göz kapağı estetiği fiyatları için bizimle iletişime geçiniz. Göz kapağı estetiği İstanbul ili için en kaliteli estetik operasyonu ve en uygun fiyatlandırmayı birlikte gerçekleştirelim.

Göz Kapağı Estetiği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Göz kapaklarının torbalanması ve cilt fazlalığı oluşması yaşlı görünüme neden olur. Bunları düzeltmek için yapılan estetiğe göz kapağı estetiği (blefaroplasti) denir.

Göz Kapağı Estetiği Ne Zaman Yapılır?
  • Göz kapaklarında yatay dikey gevşeklik olduğu durumlarda
  • Göz kapaklarında torbalanma olduğu durumlarda
  • Göz kapaklarında cilt fazlalığı olan durumlarda
Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Üst göz kapağında cilt fazlalığı alınacak şekilde ve iz göz kapağı çukurluğuna denk gelecek şekilde bir kesi ile yapılır. Alt göz kapağında, kirpiklerin hemen altından ya da göz kapağı içinden kesi ile yapılır. Her iki durumda torbalaşan yağ dokusu varsa bunlar alınıp yakılarak düzeltilir. Gerekli ise göz kapağının gevşekliği düzeltilir. Kas dokusu onarılır.

Göz Kapağı Estetiği İyileşme Süreci Nasıldır?

Göz kapağı çoğunlukla çabuk iyileşir. Dikişler 3-5 gün içerisinde alınır. Başta şişlik ve morluk oluşabilse de Bunlar 5 gün ile 10 gün arası geçer. İlk gün biraz yanma hissi olsa da ağrılı bir ameliyat değildir. Ancak Özellikle Gözde Ağrı, Batma Hissi Varsa Ya Da Görme Bozukluğu Varsa Hemen Doktorunuza Haber Veriniz.

Göz Kapağı Estetiği İle İlgili Bloglarımız

Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Göz kapağı estetiği yani Blefaroplasti göz kapağında yapılan estetik düzeltmeleri kapsayan bir prosedürdür. Oküloplastik cerrahinin en sık ameliyat alanlarından biri olan göz kapağı estetiği; üst göz kapağında cilt fazlalığı, gözyaşı bezinde sarkma, cilt altı kas ve bağ dokuda zayıflık, yağ dokusunda öne doğru fıtıklaşma veya çökme, alt göz kapağında gevşemeye bağlı sarkma, cilt fazlalığı, yağ torbalanması, kapak ile yanak arasında çökme ve alt göz kapağı ligamanlarında zayıflık durumunda uygulanabilir. Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Nedir? Yaş alma, genetik faktörler ve yer çekiminin etkisi gibi nedenlere bağlı olarak zaman içinde alt ve üst göz kapaklarında çeşitli deformasyonlar meydana gelebilir. Göz kapaklarında deri, kas fazlalığı ve yağ dokularında fıtıklaşma ile ortaya çıkan torbalanmalar kişide yaşlı, yorgun ve uykulu bir görünüme neden olabilir. Deri fazlalığı zaman zaman kişinin görmesine engel olacak boyuta erişebilir. Göz kapağı estetiği bu sorunların giderilmesine ve göz kapaklarının gençleştirilmesine yönelik uygulanan popüler bir prosedürdür. Göz kapağı estetiği ameliyatında sarkmış deri […]

Yağ Enjeksiyonu Veya Dolgu İle Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Olur mu?

Yaşlanmanın erken belirtileri genellikle göz kapaklarında ortaya çıkmaktadır. Alt göz kapağında torbalanmalar, sarkmalar, deri kırışıklıkları, göz altı oluğunun belirginleşmesi ile akşama doğru göz kapaklarında meydana gelen ağırlaşma bu belirtiler arasında yer almaktadır.  Göz kapağı estetiği yapılması konusunda karar verilmeden önce hastanın kaşları, alnı ve orta yüz olarak da bilinen göz altı-yanak birleşim bölgesinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Hastanın ihtiyaçlarına göre bazı durumlarda göz kapağı estetiğine ek olarak orta yüz bölgesi ile kaşlara yönelik müdahale gerekliliği de doğabilir. Bazı durumlarda ise göz kapağı yerine orta yüz bölgesine ve kaşlara yapılacak bir müdahale ile göz kapağı estetiğine gerek kalmadan hastanın istediği sonuca ulaşılması mümkün olabilir. Göz Kapağına Yağ Enjeksiyonu Yapılır mı? Genetik etkenler, kilo kaybı ya da erken yaşlanma belirtileri gibi faktörlerden dolayı bazı kişilerin göz kapağında zayıf, kemikli ve çökük bir görünüm oluşması mümkündür. Buradaki yağ dokusu azaldığı için göz kapağının daha hacimsiz durması söz konusu olabilir. Göz kapağının dolgun olmayan bir görünümde […]

Göz Kapağı Estetiği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  Göz kapaklarının görünümünü iyileştirmek için gerçekleştirilen cerrahi prosedür, göz kapağı estetiği olarak tanımlanıyor. Göz kapağı estetiği; alt kapakta, üst kapakta ya da her iki kapakta uygulanabiliyor. Göz kapağı estetiği erkekler tarafından genelde fonksiyonel nedenlerden dolayı tercih edilirken kadınlar hem fonksiyonel hem de estetik nedenlerle ameliyat olmayı tercih ediyorlar.  Gözün çevresinde bulunan deri, yüzün diğer bölgelerindeki deriye oranla daha ince ve narin olduğundan kırışıklıklara ve yıpranmalara karşı daha dayanıksız oluyor. Yaşın ilerlemesi, sigara kullanımı, stres gibi farklı etkenler; göz çevresinde kırışıklıklara, üst ve / veya alt göz kapağında sarkmalara, göz altı torbalarına ve göz altı morluklarına neden olabiliyor. Bunun sonucunda uykusuz, yorgun ve yaşlı bir görünüm ortaya çıkabiliyor. Bu şikayetlerin artması ve kişinin bu durumdan rahatsız olması sonucunda da göz kapağı estetiği ameliyatlarına ihtiyaç duyulabiliyor.  Yaşın ilerlemesi ile birlikte göz kapaklarında gerilme ve göz kapaklarını destekleyen kaslarda zayıflamalar meydana gelebiliyor. Buna bağlı olarak fazla yağ, göz kapaklarının üstünde ve altında […]

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?