dudak dolgusu sonrası neler yapılır
  • by Op. Dr. Evren Tevfik İşçi
  • 1
  • 0
dudak dolgusu  sonrası neler  yapılır

Dolgun dudaklar gençliğin ve güzelliğin değişmez işaretlerinden biri olarak kabul edilir. Ancak yaş almayla birlikte dudaklar doğal hacmini kaybeder. Kişinin ağız bölgesinde yorgun ve yaşlı bir görünüm ortaya çıkar. Dudak enjeksiyonları dudakların güçlendirilmesi yoluyla ağız bölgesinde daha dolgun ve daha genç bir görünüm oluşturarak yaşlanma belirtilerinin tersine çevrilmesine neden olabilir. 

Dudak dolgusu, özellikle son birkaç yılda bu tedaviye olan talebin artması ile birlikte en popüler medikal estetik prosedürlerden biri haline gelmiştir. Dudak dolgusunda genellikle hyaluronik asit bazlı dermal dolgu maddeleri kullanılır. Hyaluronik asit vücutta doğal olarak bulunan bir bileşendir. Dudak dolgusu enjeksiyonu kapsamında hyaluronik asit bazlı dermal dolgu maddeleri dudakların şeklinin, boyutunun ve genel görünümünün iyileştirilmesi için dudakların belirli noktalarına enjekte edilir. 

Dudak dolgusu mutlaka bu alanda deneyim ve uzmanlık sahibi doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi gereken bir süreçtir. Kullanılan dolgu maddesine ve dolgu maddesinin miktarına bağlı olarak dudaklara ekstra nem, hacim ve dolgunluk kazandırmak mümkündür. Dudakların üzgün ve yorgun bir görünüme neden olacak şekilde aşağı doğru eğilimli olduğu durumlarda dudak dolgusu enjeksiyonu canlandırıcı bir etki sağlayarak daha genç bir görünüm elde edilmesinde önemli bir görev üstlenir. 

Dudak dolgusu günümüzde pek çok kadının daha dolgun ve etkileyici dudaklara sahip olmak için tercih ettiği basit ve kolay bir tedavidir. Dudak dolgusunda kullanılan dolgu maddeleri son derece etkili ve güvenlidir. Bu sayede dolgun ve canlı bir görünüm sağlarlar. Dermal dolgu maddeleri dudakların belirli noktalarına enjekte edildikten sonra hafifçe masaj uygulanır. Aynı şekilde dudaklar çevresindeki kırışıklıkların giderilmesi için bu bölgelere de dolgu enjeksiyonu yapılabilir. Oldukça etkili sonuçlar elde edilmesi sağlayan dudak dolgusu enjeksiyonu ortalama 20 dakika içerisinde tamamlanan ve kişinin günlük hayatında kesintiye neden olmayan bir prosedürdür.

Dudak Dolgusu Zararlı mı?

Dudak dolgusu enjeksiyonunda kullanılan dermal dolgu maddeleri dudak ve ağız çevresindeki bölgeye hitap edecek şekilde tasarlanmıştır. Jel benzeri kıvamlarıyla dudakların daha dolgun ve esnek bir görünüme sahip olmasını sağlayacak şekilde su tutar. Hiçbir şekilde sağlığa zararı olmayan dermal dolgu maddeleri dudak hatlarının yeniden şekillendirilmesi ve dudaklardaki asimetrinin giderilmesi amacıyla kullanılabilirler. Dudaklara nem, hacim ve elastikiyet kazandıran dolgu maddeleri ağız ve dudak çevresindeki çizgileri yumuşatarak daha genç bir görünüm kazandırma noktasında da etkilidir.

Dudak dolgusu enjeksiyonları, dudak bölgesine hacim ve belirginlik katmanın tamamen güvenli ve etkili bir yoludur. Ek olarak, dudak dolgu maddeleri yenilikçi bir hyaluronik asit bileşiği kullanır. Bu da vücudun zamanla, genellikle 6 ila 9 ay içinde doğal olarak metabolize edeceği anlamına gelir. Bu nedenle dudak dolgusu enjeksiyonu ile elde edilen sonuçlar kalıcı değildir. Dolgunlaştırmanın, belirginlik kazandırmanın ve dudaklarda kaybolan hacmi geri kazanmanın en iyi yolu dermal dolgu maddeleridir. Dermal dolgu maddeleri hyaluronik asitten yapılır ve dudak bölgesine enjekte edildiğinde dolgun ve doğal bir etki elde edilmesini sağlar. 

Dudaklar, dermal dolgu maddelerinin enjekte edilmesi ve düzeltilmesi konusunda yüzün teknik olarak en zorlu bölgelerinden biridir. Doğal ve uyumlu bir görünüm yaratılması için doğru ürün, doğru miktarda ve çok hassas bir doku düzlemine enjekte edilmelidir. Bu noktadaki temel zorluk, elde edilecek sonucun yalnızca yüz dinlenme halindeyken değil aynı zamanda yüz hareket ederken de iyi görünmesi gerekliliğidir. Bu dengenin tam olarak sağlanabilmesi için dudak dolgusu mutlaka yeterli deneyime sahip doktorlar tarafından uygulanmalıdır.

Dudak Dolgusundan Sonra Bu Noktalara Dikkat

dudak dolgusundan sonra  bu noktalara dikkat

Dudaklara hacim kazandırma konusunda oldukça etkili bir prosedür olan dudak dolgusu dudaklardaki asimetrinin giderilmesini ve doğal görünümlü bir dolgunluk kazandırılmasını sağlar. Dudak ve ağız çevresindeki ince çizgilerin görünümünü azaltan dudak dolgusu kişinin beklentilerine göre özelleştirilebilen bir medikal estetik prosedürdür. Optimum sonuçlar elde edilmesi için bazı hastalara belirli bir süre boyunca dolgu maddelerinin enjekte edilmesi tercih edilebilir. Bu seçenek özellikle doğuştan ince dudaklı olan ve dudaklarının, dolgunluk kazandığından nasıl görüneceğinden tam olarak emin olamayan kişiler açısından bir avantajdır. Bu tür durumlarda birkaç seans ile kademeli olarak uygulama yapılır ve kişinin dudak hacminin rahatsız olmayacağı bir dolgunluğa getirilmesi sağlanır. 

Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra kişi belirli noktalara dikkat etmek kaydıyla günlük yaşantısını kaldığı yerden sürdürebilir. Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra en az 24 saat süreyle aşırı ve yorucu egzersizler yapılmamalıdır. Aynı şekilde aşırı sıcak ortamlardan da kaçınılmalıdır. Aşırı tuz tüketilmemeli ve bolca su içilmelidir. 

Dudak dolgusu enjeksiyonunun yapıldığı gün yemesi ve çiğnemesi kolay yiyecekler tercih edilmelidir. Morarma riskini artırabileceği için birkaç gün süreyle E vitamini takviyesi alınmamalıdır. İlk 24 saatlik süre içinde dudaklara masaj yapılmamalı, peeling maddeleri ya da sert temizleme fırçaları kullanılmamalıdır. Ayrıca alkol almaktan ve pipet kullanmaktan kaçınılmalıdır. 

Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde hafif morluk, şişme, kızarıklık ve hassasiyet olması normal bir durum olarak kabul edilir. 

Author

Op. Dr. Evren Tevfik İşçi

Plastik cerrahi alanında ülkemizin prestijli eğitim kurumlarının başında gelen Hacettepe Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü’nden uzmanlığını alan Evren Tevfik İşçi; samimi ve sıcak bir ortamda her hasta için kişinin ihtiyacına özel çözümler sunmaktadır.Op. Dr. Evren Tevfik İşçi’nin estetik ve plastik cerrahi kliniğinde; herhangi bir prosedürün başarısı için çok önemli olan açık iletişim üzerine güçlü bir doktor – hasta ilişkisi kurulur.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?