Erkekte Burun Estetiği Tedavisi Nasıl Yapılmalı
  • by Op. Dr. Evren Tevfik İşçi
  • 180
  • 0

 

Erkekte Burun Estetiği Tedavisi Nasıl Yapılmalı

Rinoplasti yani burun estetiği ameliyatı dünya genelinde yaygın olarak uygulanan bir estetik cerrahi prosedürüdür. Erkekte burun estetiği tedavisi, burun bölgesinin yeniden şekillendirilmesi yoluyla gelişmiştir yüz estetiğine sahip olmayı sağlar. Aynı zamanda erkekte burun estetiği tedavisi, septum eğriliği ya da solunum sorunlarıyla ilişkili olanlar da dâhil olmak kaydıyla burundaki yapısal kusurların düzeltilmesine katkıda bulunur.

Erkekte burun estetiği tedavisi ile tüm yüzün uyumlu bir görünüme sahip olmasını sağlamak adına daha simetrik ve orantılı bir burun oluşturmak mümkündür. Nefes alma bozukluklarını düzeltme ve genellikle “boksör burnu” olarak adlandırılan kırık burun gibi yaralanma ve travma etkilerini gidermeye de yardımcı olabilir. Buna dayanarak burun estetiği ameliyatının sadece burnu yeniden şekillendirmekle kalmadığı, aynı zamanda diğer yüz özelliklerini geliştirmeye de hizmet ettiği ifade edilebilir.

Burun estetiği tedavisi ile geliştirilmiş burun simetrisi sayesinde doğal görünümlü, yüzle uyumlu ve erkeksi görünümü koruyan bir burna sahip olunabilir. Burundaki yapısal kusurları giderme amacıyla uygulanan burun estetiği ameliyatı ile hava akışını iyileştirmek ve aşırı horlama sorununu gidermek söz konusu olabilir. Yüz görünümünün iyileştirilmesi sayesinde hem öz güven artışı sağlanabilir hem de sosyal etkileşim optimize edilebilir.

Erkekte Burun Estetiği Tedavisi Nasıl Yapılır?

Erkekte burun estetiği tedavisi planlanırken, erkeklerin benzersiz yüz özelliklerine hitap edecek şekilde planlama yapmaya özen gösterilmelidir. Bu kapsamda burun estetiği ameliyatı, hastanın burun görünümünü erkeksileştirmeye ve yüz görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilen işlevsel bir çözümdür.

Erkek burnu genellikle belirgin, düz bir köprüye ve burunla üst dudak arasında 90 derecelik açıyla çıkıntı yağan bir burun ucuyla karakterizedir. Kadın burnunda ise nispeten daha yumuşak bir köprüyle üst dudakla geniş bir açı bulunur.

Çoğu zaman erkek burnu kadın burnundan daha geniş bir yapıda ve daha yüksek bir köprüye sahiptir. Ayrıca erkek burnu genellikle kadınların burnuna göre daha büyük bir uç ile dikkat çeker. 

Erkekte burun estetiği tedavisi her hastanın yüz yapısına göre özelleştirilebilir. Bu sayede hastanın erkeksi görünümünü desteklemek ve estetik açıdan etkileyici bir buruna sahip olmasını sağlamak mümkün olur. İstenilen doğal ve estetik sonuçları elde etmek için burun estetiği ameliyatından önce detaylı bir konsültasyon yapılır. Burun yapısı değerlendirilir. Hastanın ihtiyaçları ve beklentileri göz önünde bulundurularak planlama yapılır.

Erkekte burun estetiği tedavisi kadın burun estetiği tedavisi ile benzer olsa da burun ameliyatıyla ilişkili hedefler hem cinsiyet hem kişi özelinde farklı farklıdır. Erkekler burun estetiği ameliyatında genellikle burun köprüsünün düzeltilmesini ve burun ortasına kadar genişliğin artırılmasını ister.

Erkekte burun estetiği ameliyatı açık rinoplasti, kapalı rinoplasti ve ultrasonik Piezo cerrahisi gibi farklı yöntemlerle uygulanabilir. Hangi tekniğin tercih edileceği ise hasta özelinde yapılan değerlendirmelerin ardından belirlenir.

Erkekte Burun Estetiği Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun estetiği ameliyatı sonrası iyileşme süreci, açık ya da kapalı tekniğin kullanılmasına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kapalı rinoplasti ameliyatından sonra hasta burnunu darbelerden korumalıdır. Ameliyatı takip eden ilk birkaç gün hasta dik pozisyonda uyumalı ve öne eğilmemelidir. Bunu sağlamak için uyku sırasında baş birkaç yastıkla desteklenebilir. 

Burun ameliyatını takip eden 15 gün süreyle hasta yüz üstü yatmamalıdır. Doktorun belirtmiş olduğu süre boyunca kan basıncını artıracak egzersizlerden, gözlük kullanmaktan, alkol ve sigara tüketiminden uzak durmalıdır.

Açık rinoplasti tekniğiyle yapılan burun estetiği ameliyatından sonraki ilk 6 saat hastanın yataktan kalkmaması, belirtilen süre boyunca sırt üstü ve baş dik bir yatış pozisyonu tercih etmesi gerekir. Burnu olası darbelerden korumak, ağır kaldırmamak ve ağır sporlar yapmamak ise dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar arasında sıralanabilir.

Bu süreçte havuza ya da denize girilmemeli, yara iyileşmesini geciktirme riskinden dolayı ameliyattan sonra alkol ya da sigara kullanılmamalıdır. Ameliyatı takip eden en az 3 ay gözlük kullanmamaya, burunda baskıya neden olabilecek buz ya da buz torbası gibi nesneler kullanmamaya özen gösterilmelidir. Güneşe çıkılması zorunlu olan durumlarda mutlaka yüze yüksek koruma faktörlü güneş kremi sürülmelidir.

Uygulanan tekniğe göre değişebilmekle birlikte burun ameliyatından sonra erken iyileşme döneminde göz çevresinde şişlik ve morluk olabilir. İlk birkaç gün burundan kanlı sızıntı gelebilir. Ameliyatı takip eden birkaç hafta boyunca hasta burun tıkanıklığı yaşayabilir. 

Doku iyileşmesi sürecini kesintiye uğratmamak için burnu kuvvetli bir şekilde temizlememek ve mümkün olduğunca sümkürmemek gerekir. Burun ameliyatından sonraki dönemde koku alma duyusunda geçici kayıplar yaşanabilir. Bu durum genellikle 3 ila 6 haftalık periyotta ödemin azalmasıyla birlikte ortadan kalkar.

Burun estetiği ameliyatı sırasında törpüleme ya da küçültme yapıldığı durumlarda burnun koku almasında rol oynayan ve burun kemerine yakın konumlanmış hücrelerin yer aldığı bölge küçülebileceğinden, koku alma duyusunda kalıcı azalma meydana gelebilir.

Author

Op. Dr. Evren Tevfik İşçi

Plastik cerrahi alanında ülkemizin prestijli eğitim kurumlarının başında gelen Hacettepe Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü’nden uzmanlığını alan Evren Tevfik İşçi; samimi ve sıcak bir ortamda her hasta için kişinin ihtiyacına özel çözümler sunmaktadır.Op. Dr. Evren Tevfik İşçi’nin estetik ve plastik cerrahi kliniğinde; herhangi bir prosedürün başarısı için çok önemli olan açık iletişim üzerine güçlü bir doktor – hasta ilişkisi kurulur.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi

Gönder & Send
TR: Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?
EN: Hello, How may I help you?